Η Ιστορία μας

1970

October 15, 1970

H εταιρεία μας έχει τη δική της μακροχρόνια ιστορία στο χώρου του Home Decoration στην Ελλάδα. Η ιστορία ξεκινάει με την Σάντρα Αλευρά, ιδρύτρια της εταιρείας SANDRA, η οποία μετά της σπουδές της στην Αγγλία και αφού δούλεψε σαν interior decorator – μανατζάροντας με μεγάλη επιτυχία ένα από τα δυο και μοναδικά γραφεία εσωτερικής διακόσμησης στην Αθήνα – ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στο λιανικό εμπόριο με το πρώτο κατάστημα της στο Κολωνάκι το 1970. Στο κατάστημα μπορούσες να βρεις μοντέρνα είδη δώρου εισαγόμενα από την Αγγλία και την Ιταλία αλλά και μοναδικά αντικείμενα που σχεδίαζε η ίδια η Σάντρα.

1976

October 15, 1976

Το 1976 η Sandra μετακόμισε σε μαγαζί 550τμ στο Κολωνάκι δημιουργώντας για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το concept shop in a shop με coffee shop μέσα. Ένα κατάστημα που έγινε σημείο συνάντησης, ένας χώρος που ήταν η αρχή μιας νέας φιλοσοφίας στο Shopping.

1992

October 15, 1992

Το 1992 , η Sandra αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εταιρειών Sia & Parlane , εταιρειών που αποτελούν brand leaders στο χώρο του Home decoration και εξαπλώνει τη δραστηριότητα της και στη χονδρική πώληση, διανέμοντας τα εμπορεύματα της σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

2013

October 16, 2013

Η Σάντρα Αλευρά όμως σαν ανήσυχο πνεύμα που είναι ήθελε να δημιουργήσει κάτι ακόμα, κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Έτσι, το 2013 προέκυψε η Sophia, ένα ακόμα brand που δεν είναι απλά ένα brand αλλά μια ιδέα , ένα νέο concept , μια πρωτοβουλία που προωθεί την ιστορία της χώρας μας, την τέχνη, το πάθος, τη γνώση, τη σκέψη και τη συνεργασία. Οι πρώτες συλλογές της Sophia σχεδιάστηκαν από τη Σάντρα με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας και αποτελούνται από χειροποίητα αξεσουάρ και αντικείμενα με ξεχωριστή προσωπικότητα. Το brand Sophia όμως διαρκώς εξελίσσεται, καινοτομεί, συνεργάζεται και με άλλους designers και προκαλεί με νέες, πιο ιδιαίτερες συλλογές.

2015

October 16, 2015

Σήμερα (2015) η Sandra έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία από πολλά γνωστά brands της Ευρώπης στο χώρο της διακόσμησης και των ειδών σπιτιού αλλά και το δικό της ιδιαίτερο brand Sophia , εταιρικά καταστήματα καθώς και ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.